Home 9 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Studenten zijn belangrijke medewerkers

2020 Onderwijs en bedrijfsleven

“Studenten zijn belangrijke medewerkers”

Samenwerking is de sleutel. De kloof tussen studenten en het bedrijfsleven is erg groot. Om de kloof te verkleinen is Inter-Data Zweden in 2016 een samenwerking gestart met Karlstad Innovationpark en studenten van de Karlstad Universiteit.

2019 Zonnepanelen

“Energie consumptie gereduceerd tot een minimum”

Om het energieverbruik tot een minimum te beperken, is er interessante zonne energie installatie geïnstalleerd op het Inter-Data kantoorgebouw in Zweden. Het systeem bestaat uit 45 panelen van 295 Watt. 18 zijn aan de muur gemonteerd en 27 panelen zijn op het plat dak gemonteerd.
Deze hebben aan de achterkant vloeistofpanelen om de zonnepanelen te koelen en deze warmte te benutten in de moderne aardwarmtepomp installatie. Zo wordt het rendement van de zonnepanelen installatie alsmede het rendement van de aardwartmepomp installatie extra verhoogd.

solar panel efficiency
Studenten zijn belangrijke medewerkers

2018 Warmtepomp

“Energie besparing tot 70%”

Om het energieverbruik te verlagen is er een grote warmtepomp met aardwarmte-installatie geplaatst.

2017 Solar Tubes

“Gratis warmte energie”

Het verwarmen van een gebouw is heel belangrijk in Zweden en kost heel veel energie. Om het energieverbruik te verlagen is er een Solartube-installatie van 13,3kW geïnstalleerd aan de achterzijde van het Inter-Data kantoorgebouw in Zweden.

solar panel efficiency
Studenten zijn belangrijke medewerkers

2016 Toiletten voor een betere wereld

In Juni 2016, presenteerde Henrik Smedberg, business developer van Mundati, de eerste plannen aan Inter-Data van een super wereld project.

“Slechte of zelfs geen sanitaire voorzieningen is wereldwijd een groot probleem.”

Vooral in de derde wereld landen, vluchtelingen kampen en rampgebieden veroorzaken slechte sanitaire voorzieningen vaak een groter probleem dan het beschikbaar hebben van schoon drinkwater.

Het Zweedse bedrijf Mundati startte in 2015 met een nieuwe ontwikkeling van een full service, multi cultureel, hygiënisch en veilig sanitair concept, welke eenvoudig is toe te passen en te transporteren over de gehele wereld.

Een betrouwbaar monitoring en management systeem om de aspecten van veiligheid, hygiëne en logistiek goed te kunnen beheren is hierbij erg belangrijke sleutel factor. Inter-Data helpt hierbij Mundati om een moderne Enterprise cloud oplossing hiervoor te ontwikklen. Deze oplossing moet in staat zijn om wereldwijd zowel de kleine lokale organisaties als wel de grote wereld organisatie’s snel en efficiënt van dienst te zijn.

De UN en het Rode kruis hebben hun interesse al getoond.

2013/14 FIA WRC

Sinds 2009 is Inter-Data nauw betrokken bij de organisatie van één van de grootste evenementen in de rally sport.

“WRC FIA World Rally Championship”

Twee weken per jaar is het Inter-Data gebouw in Zweden het centrum van de wereld rally sport. Inter-Data biedt het WRC mediacenter en de bijbehorende organisatie huisvesting en verzorgt, in nauwe samenwerking met Event-IP, de gehele communicatie.

Een team van vele honderden enthousiaste medewerkers, bestaande uit televisie producenten, journalisten, technische medewerkers en Rally Sweden, werken vanuit het Inter-Data gebouw samen om van het WRC evenement een succes van te maken.

In 2012 heeft Inter-Data in samenwerking met gemeente Hagfors (Hagfors Kommun) geïnvesteerd in een nieuwe 5 kilometer lange glasvezelverbinding om dit evenement op een kwalitatief hoogwaardige manier te kunnen faciliteren.

www.facebook.com/OfficialRallySweden
solar panel efficiency
solar panel efficiency
solar panel efficiency
Studenten zijn belangrijke medewerkers

2013 Go For Africa

Op 14 juni 2006 is de Stichting Go for Africa opgericht door Jan Huizinga. Als ervaren ROC-docent autotechniek met werkervaring in Afrika, wilde hij Afrikaans avontuur en ervaringsgericht leren met elkaar combineren.

“Live via Internet van Nederland naar Gambia.”

Vanuit de wens het Nederlandse onderwijs te verdiepen en verbreden, organiseert hij sindsdien avontuurlijke werkstages in diverse West-Afrikaanse landen (Gambia, Senegal, Mauritanië). Hiermee maakt hij een koppeling tussen Nederlands en Afrikaans onderwijs. http://www.goforafrica.nl Door inzet en sponsering van Inter-Data en de lokale Inter-Data dealer JVO car care uit Rossum was het team Dukes of Brabant van het ROVC Koning Willem I College, ‘s Hertogenbosch vertegenwoordigd door Bas van den Boogaard en Joshua van der Leest, live via Internet van Nederland naar Gambia te volgen. Terug

2008 Roparun Team 42

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

“Door inzet en sponsering van Inter-Data was team 42 door gebruik te maken van een micro GSM GPS volgsysteem in 2008 via Internet live te volgen.”

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

solar panel efficiency
Studenten zijn belangrijke medewerkers

2008 Zonneboot race

Sinds 2005 worden in Zeeland races georganiseerd voor zelfgemaakte vaartuigen op zonne-energie: de Zeeuwse Zonneboot Race.

“Door de inzet en sponsering van Inter-Data en de Inter-Data dealer Car-life uit Vlissingen was het mogelijk om de race via een compact GPS GSM track en trace systeem en een aparte website te volgen en meetwaarden zoals voltage en snelheid te monitoren.”

De zonneboot race laat jonge mensen – voornamelijk leerlingen en studenten van verschillende onderwijsniveaus – op een uitdagende manier kennis maken met de mogelijkheden van duurzame zonne-energie. De zonneboot race laat op een aansprekende manier een breed publiek kennis maken met de kracht van de zon als bron voor duurzame energie.

2006/07 Amsterdam-Dakar

Een club enthousiastelingen die samen met initiatiefnemer Arthur Verheijen zijn gestart met de eerste Amsterdam Dakar Challenge – een barreltocht van bijna 7.000 kilometer met als einddoel een veiling van de auto’s ten bate van lokale goede doelen. Bovendien wordt het goede doel flink geholpen.

“Door de inzet en sponsering van Inter-Data was Team Twice, bestaande uit Henri van Meurs, Antoine van Meurs en Olaf Barkmeyer in de periode 2006-2007 live via Internet te volgen.”

Tot nu toe is dankzij de teams een opbrengst van ruim €3.000.000,- voor verschillende goede doelen gerealiseerd!

solar panel efficiency
Studenten zijn belangrijke medewerkers

2006 Ringvaart Regatta

Ringvaart RegattaDe OC&C Ringvaart Regatta, ontstaan in 1976 als een onderlinge strijd tussen Njord en Laga naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de D.S.R.V. “Laga” is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel roeiend Nederland. De wedstrijd over een lengte van precies 100km begint in Leiden waarna de Kaag wordt overgestoken om bij de Ringvaart te komen. Na een rondje op de Ringvaart wordt de Kaag opnieuw gepasseerd op weg naar Leiden, Leidschendam en uiteindelijk Delft.

“Dit evenement was door de inzet en sponsering van Inter-Data in samenwerking met Telfort Nederland voor het eerst in 2006 live via Internet te volgen.”

De boten van de deelnemers Wubbo Ockels, van Helden, Ida Kollman, van der Knaap en van de teams fam. Kroes, Triton dames , Nereus Dames, Njord heren, Aegir heren, Laga heren, OC&C en faculteit Mijnbouw waren door Inter-Data voorzien van een micro GSM GPS volgsysteem en was er speciaal voor dit evenement een aparte website ontwikkeld.

Inter-Data Europe B.V.
Sales & Service:
Wanraaij 4
6673 DN Andelst

+31(0)345-522333
Ma-Vr 9.00-17.00
[email protected]

KvK/Org.nr: 11056216
BTW/VAT. reg.nr: NL812323129B01
VAT nr:(VIES EU): 812323129B01
RSIN: 812323129
EORI: NL812323129

Inter-Data Security B.V.
KvK/Org.nr: 73158569
BTW nr: NL859378998B01
VAT nr:(VIES EU): 859378998B01
RSIN: 859378998
EORI: NL859378998

 

Inter-Data Sweden

Development & Administration:
Flygplatsvägen 11
68393 Råda

Investigation & Recovery Service
Stellingweg 2
NL-7255 NM Hengelo-GLD

Postbus 201 NL-7020 AC Zelhem

+49 (0) 173 311 1641
+31 (0)6 150 301 63
POB:1643
[email protected]

24/7 Recovery Support
NL +31 30 30 40 020
DE +49 95 253 91 00 1024

OP AL ONZE LEVERINGEN EN DIENSTEN ZIJN DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ICT WAARBORG VAN TOEPASSING. ZE BEVATTEN SPELREGELS VOOR LEVERANCIERS EN OPDRACHTGEVERS BIJ DE LEVERING VAN PRODUCTEN EN DIENSTEN OP HET GEBIED VAN ICT.

ONZE PRIVACY VERKLARING (AVG/GDPR)

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW

INTER-DATA © 2021
Made by: CreativePack